Facititeiten

Limousin is voormalig Franse regio zoals deze tot 2016 gehanteerd werd. Tot de regio Limousin behoorden de departementen Corrèze, Creuse en Haute-Vienne. Tegenwoordig is Limousin samengevoegd tot de nieuwe regio Nouvelle-Aquitaine. Deze regio beslaat het zuidwestelijke deel van Frankrijk.

Nederlandse toeristen hanteren vaak nog de oude regio-indelingen. Vandaar dat het prachtige Limousin bij hen nog steeds als Limousin aangeduid wordt. Erg bekend zijn de roodbruine Limousin runderen die bekend staan om de hoge kwaliteit rundvlees. 

De Limousin ligt in het hart van het Massif Central. Het is een agrarische, groene streek waar u bergen, valleien en uitgestrekte meren vindt. Geniet van de fraaie natuur in de vallei van de Dordogne, het Regionale natuurpark van Millevaches en Limousin en het Parc Naturel Régional Périgord-Limousin. Aan kronkelende rivieren als de Vézère en de Dordogne treft u leuke dorpjes aan. De Limousin kent maar liefst zes ‘mooiste dorpen van Frankrijk’ waaronder Collonges-la-Rouge, een dorpje dat volledig is opgetrokken uit rood steen. Steden die u niet mag missen zijn onder andere de hoofdstad Limoges met haar authentieke centrum en kathedraal en het verrassende Brive-la-Gaillarde. Zoek een bed and breakfast in de buurt en bezoek een van de twee culturele festivals in Brive. Logeren bij Belgen en Nederlanders in de Limousin.