Deze B&B’s mag je niet missen in Occitanie, Zuid-Frankrijk

Wat moet je zien in Occitanië? Wil je de typische gemoedelijke sfeer van het zuiden proeven?

Het land van de katharen

Voor een reis terug in de tijd naar de middeleeuwen zijn er twee plaatsen die je niet mag missen: de vestingstad Carcassonne, met de indrukwekkende ommuring en de 52 torens erbovenop, en de middeleeuwse stad Rocamadour, boven op een 150 meter hoge klif, uitkijkend over de rivierkloof van de Alzou. 

Zet je reis voort richting Montpellier, vlak bij de Middellandse Zee, waar je eindeloos kunt dwalen door de kronkelstraatjes van het oude stadscentrum Ecusson. De geschiedenis van Occitanie is bijzonder: ooit was de regio onafhankelijk. In de dertiende eeuw voegde het zich bij het Franse koninkrijk als gevolg van de kruistochten tegen de ketterse katharen. De beroemde kastelen van de katharen zijn hiervan nog de tastbare herinnering. Veel inwoners van Albi zochten destijds hun toevlucht in deze citadellen. Het oude Albi, aanlokkelijk gelegen op de oever van de Tarn, vormt een prachtig bouwkundig complex, met de versterkte kathedraal, het oude bisschoppelijke paleis en de oude huizen.

Leuke Nederlandstalige B&B adressen:

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Vakantietips voor Frankrijk

Glamping in de Morvan

De Morvan is een prachtige regio in Frankrijk, gelegen in de Bourgogne-Franche-Comté. Deze streek is ideaal voor liefhebbers van de natuur en outdoor activiteiten. De

Verstuur bericht naar accommodatie

    Je naam (verplicht)

    Je e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Je bericht of reserveringsaanvraag