Lac de Pannecière in de Morvan

De meren in de Morvan hebben alle vier een andere uitstaling.

Lac de Pannecière

Lac de Pannecière is het grootste meer van de Morvan en van de Bourgogne. Het is ideaal gelegen voor een kleine roadtrip. Je kunt eromheen rijden en er is zelfs een soort bergkamweg, aangegeven met een bruin bord “Route des Crêtes”, die je (boven)langs het meer brengt voor mooie uitzichten. Verwacht echter geen spectaculaire uitzichten, want de bergen hier zijn slechts grote heuvels, maar desalniettemin is het de moeite waard om de route te rijden. Je komt langs meerdere dorpjes en mooie natuurplekken. In het dorpje Ouroux-en-Morvan vind je een fraai uitzichtpunt over de heuvels en in de verte het meer.

Lac de Saint-Agnan
Dit meer ligt in het noorden van de Morvan en oogt het meest natuurlijk van alle. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit meer het mooiste vond. Mijn coup de coeur in de Morvan. Je bevindt je hier echt midden in de natuur. Bossen en grasvlaktes omsluiten het meer waarvan het water bijna doorzichtig is. Je kunt rondom het meer wandelen of mountainbiken over een goed bewegwijzerd pad en er zijn verschillende plekken waar je je handdoek kunt neerleggen, voor een picknick of een plons in het water. De strandjes zijn relatief vlak en het zand rondom het meer is niet al te dik waardoor het aangenaam liggen is. Gemotoriseerde boten vind je hier niet dus er heerst veel rust. Zover ik heb kunnen zien is het hier niet mogelijk om ter plekke een kano of iets dergelijks te huren. En dat is maar goed ook, want zo blijft deze plek puur.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Vakantietips voor Frankrijk

Glamping in de Morvan

De Morvan is een prachtige regio in Frankrijk, gelegen in de Bourgogne-Franche-Comté. Deze streek is ideaal voor liefhebbers van de natuur en outdoor activiteiten. De

Verstuur bericht naar accommodatie

    Je naam (verplicht)

    Je e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Je bericht of reserveringsaanvraag