Le Moulin en Route

chambres d'hôtes met table d'hôtes

Le Moulin en Route is een kleinschalige Chambres d’Hôtes gesitueerd in en bij een oude gerestaureerde watermolen (1883). De Chambre heeft 4 ruime slaapkamers en verschillende gastenverblijven en is uitermate geschikt voor een lang of kort verblijf. De watermolen ligt aan een kleine rivier met uitzicht over de boomgaard en tuin met diverse afgeschutte zitjes voor rust en ontspanning.

De watermolen ligt dichtbij de N12 en A28. Ideaal voor een tussenstop of als uitvalbasis voor de natuurlandschappen of bv. de stad Le Mans.

De ruimte
Er zijn vier ruime slaapkamers in verschillende thema’s met extra lange bokspringbedden en een minibar op de kamer. Er zijn 2 badkamers, waarvan 1 met ligbad. Op de begane grond is de gastenwoonkamer met tv en open haard.
De keuken is voor gebruik van de gastvrouw, maar wel beschikbaar om knus aan de grote eettafel te zitten. Hier wordt het ontbijt ook voor je klaar gemaakt en – bij te boeken – een diner met bijpassende wijnen.
In de grote tuin rondom de molen zijn overal leuke zitjes, ook aan het water en een overdekte hangar, zodat je lekker lang beschut buiten kan zitten. Er is zelfs een klein meertje met sluis en watervalletje.

Een bbq arrangement is bij te boeken. Er is een koelkast aanwezig met drankjes en een kaasplankje bestellen is ook altijd mogelijk.

Omgeving:

Het molenhuis ligt aan de rand van het gehucht Bléves in de streek Perche met veel groen, feitelijk een oase van rust in het glooiende coulissenlandschap van het Franse departement Sarthe, tegen Normandië aan. Vlakbij zijn twee natuurparken en de steden Alençon en Le Mans, bekend van het 13,65 km lange ‘Circuit de la Sarthe’-circuit, dat jaarlijks in het tweede weekend van juni plaatsvindt.

De omgeving leent zich goed voor meer sportieve activiteiten: kanoën, wandelen, fietsen en bijvoorbeeld paardrijden. Er zijn ook fantastische kasteelroutes en prachtige kathedralen.

Rue du Maine 30
Blèves 72600 Pays de la Loire FR
De weg vragen