Route du Soleil

Overnachten langs de Route du Soleil

De Provence, de Franse zuidwestkust of Spanje lonkt maar wat is het toch ver rijden vanuit Nederland of Vlaanderen! Daarom maken veel vakantiegangers een tussenstop in Midden-Frankrijk. Geen gek idee zo’n tussenstop langs de Autoroute du Soleil. Je ontdekt nog eens andere mooie plekjes in Frankrijk en de volgende dag stap je weer uitgerust in de auto. En op de terugweg heb je zo nog een extra nachtje vakantie. Zo wordt de Route du Soleil geen lijdensweg maar de rode loper naar een heerlijke vakantie in Frankrijk. Wil je echt een paar extra dagen vakantie beleven dan laat je de hotels van de grote ketens langs de autoroute links liggen en kies je voor een leuke B&B. Misschien net iets verder weg maar je krijgt er een heerlijke ontspannen nachtrust voor terug. Zo begint of eindigt je vakantie pas goed! 

Tussenstops naar Zuid-Frankrijk

We zochten de fijnste tussenstops voor je uit langs de beroemde Autoroute du Soleil. Te beginnen in het Noorden, als je de reis wilt opknippen in meer dan twee delen. Wat dacht je van een tussenstop bij Langres? Plak er een extra nachtje aan vast om deze mooie vestingstad te bekijken. Of las wat zuidelijker een extra tussenstop in. Op die manier kun je mooi de beruchte files rondom Lyon mijden. De Route du Soleil verandert zo in de Route des Merveilles: de wonderroute. Niet alleen het Franse platteland blijkt wonderschoon maar ook de files lijken zich wonderbaarlijk op te lossen als je eenmaal de Route du Soleil afslaat. Na een goede nachtrust voeg je de volgende dag weer in op de Route du Soleil. Met een beetje mazzel kun je de files op de vroege ochtend voorblijven. De A6 en de A7 blijven bekende knelpunten op weg naar het zuiden.

Overnachten langs de Route du Soleil in Midden-Frankrijk

Als je naar het zuidwesten of naar Spanje gaat, is Clermond-Ferrand een lastig punt. Zowel de A71 als A75 zijn notoire spelbrekers voor een vlotte route naar de Franse Atlantische of de Spaanse kust. De brug bij Millau is prachtig maar je wilt er liever niet een paar uur voor stilstaan. Sla dan de snelweg af en kies een leuk centraal gelegen vakantieadres in Midden-Frankrijk. Tours is leuke stad voor een tussenstop op weg naar het zuiden. Tours heeft een aantrekkelijk middeleeuws centrum en rondom het levendige Place Plumereau met houten huisjes vind je allerlei terrasjes. Geniet van een koel drankje en prijs jezelf gelukkig dat je de Route du Soleil even achter je hebt gelaten. Als je eenmaal de Route du Soleil hebt verlaten, is de hectiek direct verdwenen en vergeten. Heerlijk om na een lange dag in de auto weer herinnerd te worden aan de reden waarom je ’s morgens in de auto was gestapt: ontsnappen aan de drukte en genieten van je vakantie! In de file op de Route du Soleil zou je het bijna vergeten…

Overnachten langs Route du Soleil naar Zuid-Frankrijk of Spanje

Accommodaties die gunstig gelegen zijn langs de Autoroute du Soleil of de snelwegen naar Spanje hebben we aangegeven met een speciaal icoontje. Zo weet je waar je je route het best kunt onderbreken op weg naar je Zuid-Franse of Spaanse vakantiebestemming. Een overnachting op een fijn adres langs de Route du Soleil is dé oplossing voor de zwarte zaterdag. En op alle andere dagen gewoon een fijne verlenging van je vakantie in een andere prachtige Franse regio. 

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Vakantietips voor Frankrijk

Glamping in de Morvan

De Morvan is een prachtige regio in Frankrijk, gelegen in de Bourgogne-Franche-Comté. Deze streek is ideaal voor liefhebbers van de natuur en outdoor activiteiten. De

Verstuur bericht naar accommodatie

    Je naam (verplicht)

    Je e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Je bericht of reserveringsaanvraag