Wat te doen vanuit je vakantiehuis in de Auvergne

De Auvergne, een oude regio in Frankrijk, biedt een rijkdom aan natuur, geschiedenis en cultuur. Bezoek het Parc des Volcans met ongerepte vulkanen voor wandelingen of leer meer over de vulkanen bij Vulcania. Het Livradois-Forez park is ook prachtig voor wandelingen. Clermont-Ferrand, de hoofdstad van de regio, biedt historische gebouwen en gezellige straatjes. Andere aanbevolen steden zijn Moulins, Vichy, Le-Puy-en-Velay en Salers. Er is genoeg te beleven in de Auvergne, dus bekijk hier de top bezienswaardigheden.

Het Livradois-Forez Park

Het Livradois-Forez Park is een gebied zonder omheiningen en beslaat 300.000 hectare. Het is een van de grootste regionale natuurparken in Frankrijk. Het grenst aan Clermont-Ferrand en Vichy en omvat Thiers, de hoofdstad van het messenmakerswerk, Billom, bekend om zijn knoflookproductie, Ambert met zijn vreemde ronde stadhuis in de vorm van een Fourme d’Ambert-kaas, en La Chaise Dieu, met zijn voormalige benedictijnenabdij.

Park naturel regional livradois forez Auvergne

Street art city

Een unieke beleving in de landelijke Allier! Internationale graffiti-kunstenaars zijn bezig met de creatie van ‘Street Art City’ op een voormalig trainingsterrein van de Franse televisie. Vanaf eind april 2017 kunnen bezoekers dit 10 hectare grote terrein bezoeken en de kunstenaars live aan het werk zien. Bezoekers kunnen de metershoge muurschilderingen bewonderen op verlaten gebouwen, wat een bijzondere en creatieve sfeer oplevert. Vaak buitenlandse graffitikunstenaars verblijven een aantal weken op het terrein om te werken. Bezoekers kunnen het terrein vrij verkennen en op vaste tijden zijn er rondleidingen beschikbaar.

Zie: Street art city

street art city auvergne

Le-Puy-en-Velay

Le-Puy-en-Velay is de belangrijkste stad van het departement Haute-Loire. Dat deze stad iets heeft met de katholieke kerk is wel duidelijk. Een blikvanger is het indrukwekkende standbeeld van Maria met kind dat met 23 meter hoog boven het stadje uitsteekt. Pronkstuk van de stad is de kathedraal Notre-Dame. Dit middeleeuwse monument heeft zelfs een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Le-Puy-en-Velay in de Auvergne

Puy de Dôme

In de Puy-de-Dôme (Auvergne) is er geen gebrek aan adembenemende panorama’s. Van de vulkanen van de Chaîne des Puys tot de bergkammen van de Sancy. De meander van de Queuille tot de heidevelden van de Hautes-Chaumes via de Gorges de l’Enval. Ga de hoogte in en ontdek het grandioze schouwspel van de unieke landschappen van de Puy-de-Dôme.

De Puy-de-Dôme

Vulcania

Vulcania is een interessant wetenschapspark, gelegen in het midden van het Parc des Volcans. Je kunt hier echt alles leren over vulkanen en hun werking. Je leert er over vulkanen wereldwijd maar natuurlijk ook de vulkanen in Auvergne. Het park bevindt zich deels binnen en buiten en er zijn allerlei activiteiten waar je zelf ook aan mee kunt doen. Je kunt er een audiotour nemen of een rondleiding volgen. Ook zijn er diverse speeltuinen en interactieve onderdelen, waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Vakantietips voor Frankrijk

Glamping in de Morvan

De Morvan is een prachtige regio in Frankrijk, gelegen in de Bourgogne-Franche-Comté. Deze streek is ideaal voor liefhebbers van de natuur en outdoor activiteiten. De

Verstuur bericht naar accommodatie

    Je naam (verplicht)

    Je e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Je bericht of reserveringsaanvraag